Praktyki wyjazdowe

Drukuj
Opublikowano
IMG 0228W latach 2011 – 2014 uczniowie naszej szkoły rozszerzali swoją wiedzę i umiejętności praktyczne uczestnicząc  w praktykach organizowanych na terenie całego kraju.
 
 
 
 
 
Praktyki odbyły się w :
  1. Kołobrzegu w WDW gdzie młodzież uczyła się obsługi konsumenta i techniki sporządzania potraw (klasy gastronomiczne) oraz serwisu hotelowego i obsługi gościa hotelowego (klasy hotelarskie)
  2. Zakopanem „Willa Marzenie” oraz „Stara Pardałówka” – uczennice klas kucharskich zapoznały się  z zasadami prowadzenia domów wczasowych i gospodarstw agroturystycznych
  3. Willi „Sandra” – okolice Wrocławia. Uczniowie zgłębili tajniki pracy barmańskiej pod czujnym okiem mistrzów w zawodzie z Wyższej Szkoły Hotelarskiej w Poznaniu
  4. Stegnie nad morzem. Przez 2 sezony grupy uczniów odbywały szkolenie w barze i restauracji w nadmorskiej miejscowości wypoczynkowej, korzystając jednocześnie z uroków plaży i morza
  5. Słupsku – długotrwała współpraca z CKP w Słupsku, gdzie odbywały miesięczne praktyki wszystkie profile klas gastronomicznych i hotelarskich
 
Praktyki w Przemyślu i okolicach
- Hotel i Restauracja Zamkowa w Dubiecku
- Hotel i Restauracja Zamkowa w Krasiczynie
- Hotel i Restauracja „Accademia”
- Hotel i Restauracja „Gloria”
- Pub „Wyrwigrosz”
- Pub „Melduję Posłusznie”
 
Cukiernicy pogłębiali swoją wiedzę w cukierni mistrza cukierniczego P. Raka w Rzeszowie oraz w Przemyślu w cukierni „Delicja”, „Żaczek”, „Szanter”. 
Uczniowie wrócili z praktyk z nowymi umiejętnościami i doświadczeniami, zadowoleni i docenieni przez pracodawców. Drobne upominki i doskonała opinia były miłym uzupełnieniem zakończenia praktyk. 

DSC00946DSC00954DSC01020DSC00968DSC00970DSC00944DSC00977DSC01003DSC01011

Pogoda

Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu