Dyniowo!!!
- Opublikowano: poniedziałek, 28, październik 2019 12:53
Młodzież ZSU-HiG w dniu 27 X 2019 roku w pięknej jesiennej i słonecznej scenerii Placu Niepodległości w Przemyślu, brała udział w Upiornej niedzieli pod wieżą. Rolą uczniów było ugotowanie 30l zupy KREM z DYNI. Młodzi adepci sztuki kulinarnej, pracowali pod kierunkiem szefa kuchni i właściciela restauracji BOSKO pana Macieja Łabuńskiego, który 25 X 2019 został odznaczony dwoma widelcami w kategorii BEST OF AWARD OF EXCELLENCE,
Dzień Nauczyciela 2019
- Opublikowano: piątek, 25, październik 2019 08:12
11 października 2019 roku odbyła się w naszej szkole uroczysta akademia z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Uczniowie z klasy 2 FMP pod opieką wychowawczyni pani Henryki Cichońskiej, przygotowali przedstawienie pt. „Kursokonferencja edukacyjna”. W zabawny sposób zaprezentowali opinie różnych osób, między innymi:
Wolontariat
- Opublikowano: czwartek, 24, październik 2019 09:47
W niedzielę 29 września piękny zabytkowy Przemyśl, stanowił tło dla...biegaczy:) Bieg Przemyska Piątka dla Hospicjum i kwesta - wszystko na rzecz powstającego w Przemyślu Centrum Opiekuńczo-Hospicyjnego im. św. Łazarza z Jerozolimy. Było dużo biegania, zabawy dla dzieci i piknik dla wszystkich:) Uczniowie naszej szkoły zostali zaproszeni do udziału w akcji w charakterze wolontariuszy pomagających w prawidłowym przebiegu imprezy. Jak zwykle spisali się na MEDAL. Dziękujemy za piękną postawę!
Akcja Znicz
- Opublikowano: czwartek, 24, październik 2019 09:42
Członkowie SU i społeczność uczniowska naszej szkoły włączyła się w coroczną zbiórkę zniczy. W tym roku zbieraliśmy dla stowarzyszenia „ Linia 102.pl”, w ramach akcji „ Zapalmy znicze w Niżankowicach”. Młodzież naszej szkoły pomogła również w zbiórce zniczy zorganizowanej przez Towarzystwo Przyjaciół Przemyśla i Regionu. Znicze zostaną zaświecone na grobach obrońców miasta i zmarłych bezpotomnie mieszkańców Przemyśla.