Zapraszamy do obejrzenia filmów o szkole.

 

 

 

Targi Katowice 2019

Targi Katowice 201929 marca 2019r. odbyła się szkolna wycieczka do Katowic. Wzięło w niej udział 19 uczniów z kl. I tht, kl. III THT, kl. I TFR, kl. II TFR, kl. II zk, kl. II Fmp, kl. ITżg wraz z opiekunami p. D.Bijan, p. D. Duniewicz-Kufel. Celem wycieczki był udział w Targach Turystycznych oraz zwiedzanie Katowic. Uczniowie zobaczyli katowicki Spodek, Międzynarodowe Centrum Kongresowe, Pomnik Powstańców Śląskich oraz Muzeum Wolności i Solidarności, które zostało otwarte ku czci poległych w 1981r. górników z Kopalni „Wujek”. Czas wolny uczniowie mogli spędzić w Galerii Katowickiej.

Czytaj więcej: Targi Katowice 2019

Lekcja reklamy z „Życiem Podkarpackim”

Lekcja reklamy z „Życiem Podkarpackim”Uczniowie kl. III TFR grupa reklamy 28.02.2019r. uczestniczyli w lekcji Kampanii reklamowej z udziałem specjalisty ds. reklamy prasowej p. Marią Wojciechowską z redakcji Życia Podkarpackiego w Przemyślu. Na zajęciach zostały zaprezentowane zasady negocjacji sprzedażowych, oferta sprzedażowa, budowa i formy reklamy prasowej, jej wady i zalety oraz cenniki reklamy tradycyjnej i online.

Czytaj więcej: Lekcja reklamy z „Życiem Podkarpackim”

Konferencja o podatkach

KONFERENCJA O PODATKACHW dniu 22.03.2019r. w świetlicy szkolnej odbyła się Konferencja o Podatkach. W konferencji wzięli udział uczniowie kl. II TFR oraz kl. II FMP. Konferencję prowadzili pracownicy Krajowej Administracji Skarbowej w Przemyślu. Tematem spotkania były podatki.

Czytaj więcej: Konferencja o podatkach

Dzień św. Patryka

Dzień Św. PatrykaPo raz kolejny w naszej szkole uroczyście świętowaliśmy Dzień św. Patryka. Zainteresowanie tą tematyką jest związane z udziałem młodzieży w wyjazdach na praktyki zawodowe do Irlandii w ramach projektu Erasmus +.
W przeddzień tego święta udekorowaliśmy szkołę zielonymi koniczynkami i zabawnymi plakatami.
Przygotowaliśmy także foto budkę i rekwizyty do robienia zdjęć.

Czytaj więcej: Dzień św. Patryka

Kulinarne dziedzictwo

Kulinarne dziedzictwoJubileuszowy XX Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych "Kulinarne dziedzictwo" odbywał się w dniach 7-9 marca 2019 r. w Krakowie. Do rywalizacji przystąpili jak zwykle kucharze, kelnerzy, barmani oraz po raz pierwszy cukiernicy! W ramach Konkursu odbyło się również Spotkanie z Mistrzem Tomaszem Smoczykiem. Temat: „Dziedzictwo kulinarne a współczesna kuchnia”. Mistrz Sztuki Kulinarnej przypomniał dotychczas niedocenione smaki i aromaty naszej kuchni.

Czytaj więcej: Kulinarne dziedzictwo

Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu