Podsumowanie przygotowania językowo-kulturowego do Berlina

Drukuj
Opublikowano

EU flag Erasmus vect POS


Termin wyjazdu na praktyki w Berlinie zbliża się wielkimi krokami, przygotowanie dobiega więc do końca. W ramach zajęć językowych, aby zmaksymalizować rezultaty uczennice uczyły się nie tylko w klasach przy użyciu nowoczesnych technologii:

zdj1azdj1b


ale także ‘na stanowiskach pracy’ w pracowniach zawodowych. Dzięki temu mogły się jeszcze lepiej przygotować do czekających je obowiązków w miejscach pracy. W szkolnym hoteliku uczennice ćwiczyły obsługę gości, natomiast w pracowni gastronomicznej kolejne etapy przygotowania dań oraz nazwy poszczególnych produktów i przydatnych sprzętów kuchennych:
zdj2a
zdj2bzdj2czdj2d

Natomiast dzięki przygotowaniu prezentacji na temat kultury Niemiec, w większym stopniu rozumieją historię i zwyczaje panujące w tym kraju. Mamy nadzieję, że 3 tygodnie spędzone w Berlinie przyczynią się do jeszcze lepszego zrozumienia naszych sąsiadów i promowania idei tolerancji. Poniżej zamieszczamy prezentacje uczestniczek projektu:

Agnieszka Rywak

Barbara Sędek

Monika Materlak

Ewelina Lasz

Kamila Jarocka

Anna Radoń

Joanna Przybysz

Joanna Rakoczy

Justyna Urban

Klaudia Haręza

Magda Wróbel

Mariya Yakymovych

Marta Sałdan

Monika Wachta

Anna Pawłyna

Angelika Dziepak

Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu