Kulinarne dziedzictwo

Drukuj
Opublikowano

Kulinarne dziedzictwoJubileuszowy XX Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych "Kulinarne dziedzictwo" odbywał się w dniach 7-9 marca 2019 r. w Krakowie. Do rywalizacji przystąpili jak zwykle kucharze, kelnerzy, barmani oraz po raz pierwszy cukiernicy! W ramach Konkursu odbyło się również Spotkanie z Mistrzem Tomaszem Smoczykiem. Temat: „Dziedzictwo kulinarne a współczesna kuchnia”. Mistrz Sztuki Kulinarnej przypomniał dotychczas niedocenione smaki i aromaty naszej kuchni.

Uczennica naszej szkoły z kl. 4Tżg Karina Balicka została wyróżniona w kategorii KUCHARZ.

Jej potrawę konkursową stanowiła przekąska: Mus z wątróbki cielęcej z konfiturą z derenia w towarzystwie proziaka. Są to nasze produkty regionalne, które dzięki uczestniczce, były propagowane uczestnikom konkursu. Przygotowując się do konkursu, Karina korzystała z rad i wskazówek znanego w Przemyślu szefa kuchni Pana Macieja Łabuńskiego, właściciela Restauracji Bosko, który posiada certyfikat na SZLAKU KULINARNEGO PODKARPACKIE SMAKI. Dziękujemy za współpracę!
A Karinie GRATULUJEMY i życzymy dalszych sukcesów zawodowych.

 

Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo  Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo Kulinarne dziedzictwo